Over Wingerden Paprika

Wingerden Paprika staat ook wel bekend als H. van Wingerden & Zn. Het teeltbedrijf is opgericht op 1 januari 1992. De directie van teeltbedrijf wordt gevormd door John en Theo van Wingerden. Zij telen oranje paprika’s op 5 hectare, op hun vestigingsplaats in Monster.

“Wij laten geen mogelijkheid onbenut om de oranje paprika’s te profileren.”
Theo van Wingerden
Theo van Wingerden
Managing Director, Wingerden Paprika

Duurzaamheid

Op het teeltbedrijf wordt gewerkt met een modern intern transportsysteem. Dat zorgt ervoor dat de geoogste producten efficiënt naar de verwerkingsruimte worden getransporteerd. De paprika’s worden gesorteerd op het eigen teeltbedrijf.

Bovendien staat op het bedrijf een WKK-installatie (warmtekracht koppeling).” De warmte en CO2, die vrijkomt bij de verbranding, worden in de kassen gebruikt voor de groei van de planten. Normaal is CO2 een afvalproduct bij verbranding. Dit betekent dat er duurzame energie wordt opgewekt en er bijna geen energie verloren gaat.

0

Hectare grond

0

Certificaten

0

Tevreden klanten

Onze Certificeringen

GlobalG.A.P.

GlobalGAP is een certificering dat weergeeft dat een bedrijf in de agrarische sector  zich in staat stelt hun inspanningen op het gebied van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit te certificeren.

GRASP

De module GRASP beoordeelt of de onderneming voldoet aan een aantal eisen op het gebied van onder meer personeel- en loonadministratie, pensioenen en uitbesteding van werk.

Groen Label Kas

Dit certificaat geeft aan dat Wingerden Paprika bijdraagt aan verduurzaming van de glastuinbouw en voldoet aan strenge mileueisen. 

Wij gebruiken functionele cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. We gebruiken analytische cookies om onze website te verbeteren.